top of page
42-Lies Engelen Photography - Imelda Ins

LEREN OP MAAT 

43-Lies Engelen Photography - Imelda Instituut.jpg

LEREN

LEREn

In Imelda werken we intensief rond leren leren, vanaf het eerste jaar tot en met het zesde jaar. Dit maakt het makkelijker voor jou om de leerstof te verwerken. Je weet hoe je moet noteren, samenvatten, leerstof verwerken en studeren.

Kortom, wij willen, samen met jou, werken aan een grote leerzelfstandigheid.

Het klinkt misschien vreemd, maar leren moet ook geleerd worden. Daar helpen wij je bij!

68-Lies Engelen Photography - Imelda Instituut.jpg

TAAL

Als Nederlandstalige Brusselse school besteden we erg veel aandacht aan kwaliteitsvol taalonderwijs. Zo is elke leerkracht een taalleerkracht in onze school.

Op die manier leer je in alle vakken het Nederlands optimaal beheersen. Een goede schriftelijke en mondelinge taalvaardigheid geeft je immers alle kansen in het hoger onderwijs en op de arbeidsmarkt.

60-Lies Engelen Photography - Imelda Instituut.jpg

LEREN

KIEZEN

Een juiste studiekeuze maakt dat je jouw talenten optimaal kan ontplooien, dat je met plezier en motivatie les volgt en dat je de juiste keuzes maakt voor de toekomst.

Daar hangt immers heel veel vanaf! Daarom investeren we, samen met jou, heel wat tijd en energie in infomomenten en workshops over de verschillende studierichtingen.

In de derde graad word je bovendien via een uniek leertraject degelijk en uitgebreid geïnformeerd over de structuur en de werking van het hoger onderwijs én oefen je de nodige leercompetenties in.

45-Lies Engelen Photography - Imelda Instituut.jpg

ACTIEF

Onder het motto ‘al doende leert men’, wil het Imelda-Instituut een actieve en innoverende school zijn. Dat betekent dat we tijdens het lesgebeuren op regelmatige basis zelfstandig werk, groepswerk en projecten organiseren, net zoals in het hoger onderwijs en op de werkvloer.

bottom of page